1/02/2011

Krvavec – skijaški raj

Na Kaminsko-savinjskim Alpama , sjevero-istočno od Kranja, s predivnim pogledom na Ljubljansku dolinu te na vrhove Julijskih i Kaminsko-Savinjskih Alpi, smješten je Krvavec, jedno od najboljih skijališta u Sloveniji. Taj status potvrđuje i činjenica da je upravo Krvavec dobitnik nagrade Kristalne sniježne pahuljice koja se dodijeljuje najboljim skijalištima u Sloveniji.
Skijaški centar Krvavec je smješten na visini od 1450-1970 m nadmorske visine a njegove skijaške staze se pružaju po alpskim pašnjacima, što pogoduje činjenici da za kvalitetno skijanje nisu potrebne velike količine snijega. Skijalište je otvoreno od novembra do polovice aprila, ponekad i duže, što garantuje ukupno 100 dana skijaške sezone a u najpovoljnijim uslovima ponekad zna i dosegnuti rekordnih 150 dana. Ukoliko priroda zakaže, skijalište je opremljeno topovima koji nadopunjavaju nedostatak prirodnog snijega. Skijalište se prostire na 106 hektara od kojih 56 hektara pokrivaju skijaške staze ukupne dužine 33km od čega : 10 km lakših, 18 km srednje težine i 5 km teških. Tu su i staze za sankaše i staze sa hupserima te neadaptirane staze koje će zadovoljiti i najzahtjevnije skijaše.
Borderi će takođe doći na svoje jer je na Krvavcu uređen fan park za snowboarding, a napravljena su i skakaonice (velike i manje) te jedan ravni zasun.
Ukoliko ste na počecima svoje skijaške karijere ili želite usavršiti svoju tehniku skijanja na raspolaganju su Vam škole skijanja, snowboarda, telemark-skijanja… Dodatna prednost je i mogućnost iznajmljivanja opreme direktno na skijalištu.
Kao nadopuna skijaškoj ponudi na Krvavcu postoji zabavni program i program animacije, a kada padne noć tu je i disko klub u Domu na Krvavcu.
Nekoliko hotela, pansiona i planinskih domova smješteno je u blizini skijališta dok su ostali smještajni kapaciteti hoteli, apartmani, pansioni, privatne kuće, sobe…raspoređeni u objektima u dolini podno Krvavca.
Na samom skijalištu nalazi se i 5 restorana te 4 snack-barova, dok se u mjestima podno Krvavca mogu naći restorani, gostionice, taverne i kafići u kojima možete uživati uz odličnu gastronomsku ponudu.

No comments:

Post a Comment